Knipoog naar mountainbikecultuur in nieuwste schoenencollectie van Levi’s® en New Balance

In de vroege jaren 1970 reden jonge Amerikaanse mannen en vrouwen op hun Klunker-postbodefietsen voor het eerst over de brandgangen in de bossen van Marin County, California. Daarmee was het mountainbiken een feit. Het terrein was steil, rotsachtig en ruig; de pioniers van het mountainbiken droegen daarom al gauw allemaal duurzame kleding die hen beschermde én er stijlvol uitzag: Levi’s®-denim. Levi’s® en New Balance zetten hun historische relatie voort met een nieuwe schoenencollectie die geïnspireerd is door deze pioniers.

Als knipoog naar de mountainbikecultuur en Marin County, wordt er in de nieuwste collectie duurzaam Levi’s® textiel gebruikt voor het klassieke New Balance MT580-model. Ze werden voor het eerst op de markt gebracht in de vroege jaren 1996, en deze nieuwe uitgave van de MT580 brengt het iconische model met de dikkere zool opnieuw tot leven - met traildesign met RollBar-stabiliteitssysteem. De modernere look met een slankere teen en een lagere bovenrand wordt gecombineerd met een zorgvuldig uitgedacht design die de originele materialen, verbindingen en karakteristieken tot in de details reproduceert. De tussenzool van de MT580 heeft C-CAP in de voorvoet en PU in de achtervoet. De demping biedt duurzame ondersteuning en flexibiliteit. Het RollBar-stabiliteitssysteem houdt de beweging van de achtervoet in toom voor een betere ondersteuning. Ter ere van de 150ste verjaardag van de Levi’s® 501®-jeans, de oervader van alle jeansbroeken, is elke schoen voorzien van Levi’s® signature Shrink-To-Fit™ denim.

De collab is verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen die gebaseerd zijn op de traditionele look en stijl van de fietsen uit de jaren ’70. Een grijsblauwe versie met nubuck details bovenop en overdyed Levi’s®-denim op de neus en de zijkant. De beige-zwarte uitvoering heeft zachte suède details bovenop en gewassen zwart Levi’s®-denim op de neus en de zijkant. Elke schoen heeft een klassieke Levi’s® Red Tab en wordt geleverd met drie paar veters, en op de verpakking lees je het verhaal van het ontstaan van het mountainbiken. ​

De nieuwe collectie van Levi’s® x New Balance wordt op 6 december 2023 gelanceerd op de verkoopkanalen van Levi’s®, en op 7 december op die van New Balance. De collectie is wereldwijd te koop op Levi.com, de Levi’s®-app, bepaalde Levi’s®-winkels en op newbalance.com.

Alle high res. afbeeldingen en packshots vind je hier.


Lana Stuckens

Lana Stuckens

Junior communications advisor

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Levi's

Over het merk Levi’s®

Levi's® staat voor een klassieke Amerikaanse stijl en moeiteloze cool. Sinds hun uitvinding door Levi Strauss & Co. in 1873 zijn Levi's® jeans uitgegroeid tot een van de meest herkenbare kledingstukken ter wereld. Al generaties lang spreken ze tot de verbeelding en kunnen ze rekenen op een trouw publiek. Vandaag blijft het aanbod van Levi's® zich ontwikkelen dankzij een niet-aflatende pioniers- en innovatiegeest die in de kledingsector zijn gelijke niet kent. Ons toonaangevende gamma denim en de accessoires zijn verkrijgbaar in meer dan 110 landen, waardoor mensen wereldwijd hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Ga voor meer informatie over het merk Levi’s®, producten en winkels naar levi.com.

 

Over Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co. is een van ‘s werelds grootste bedrijven op het vlak van merkkleding en marktleider in denim. Het bedrijf ontwerpt en commercialiseert jeans, casual kleding en bijpassende accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen onder de merknamen Levi's®, Dockers®, Levi Strauss Signature ™ en Beyond Yoga®. De producten worden in meer dan 110 landen verkocht door een combinatie van ketens, grootwarenhuizen en websites en zijn wereldwijd aanwezig in ongeveer 3200 specifieke merkenshops en shop-in-shops. In 2023 boekte Levi Strauss & Co.'s een netto omzet van 6,2 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar http://levistrauss.com, en voor informatie en nieuws over het bedrijf naar  http://investors.levistrauss.com.

Neem contact op met

www.levi.com