Levi’s iconische jaren ‘70 517™ Bootcut jeans maakt dit voorjaar een comeback

De Levi's® 517™ Bootcut jeans heeft een rijke geschiedenis die teruggaat naar de jaren '60, een periode die bekend staat om de beweging van tegencultuur en een drang naar zelfexpressie. Geïntroduceerd in 1969 onder de Orange Tab-lijn en populair geworden tijdens de jaren '70, werd de 517™ Bootcut jeans specifiek ontworpen met een bredere uitloop vanaf de knie om te dragen met een laars eronder. Voor de lente/zomercollectie van '24 brengt Levi's® de iconische 517™ Bootcut jeans terug, inclusief een limited edition steek-voor-stik reproductie van Levi's® Vintage Clothing.

De Levi's® 517™ Bootcut varianten bestaan uit de 517™ Bootcut, de Sta-Prest® Flare en de Levi's® Vintage Clothing limited edition jaren '70 517™ Bootcut. De moderne 517™ Bootcut is een remix van de verzamelstijl die ooit populair was bij cowboys en rock-'n-roll rebellen en heeft een veelzijdig silhouet dat overal bij past. Hij zit strak bij de taille en sluit aan bij het bovenbeen met precies de juiste hoeveelheid bootcut. Kortom, de ultieme jeans die overal bij past. De Sta-Prest® Flare heeft voor het eerst een permanente middenvouw op echt indigo-denim. De Sta-Prest® Flare (ook wel, stay pressed) is een retro werkkledingklassieker met een moderne twist.

De Levi's® Vintage Clothing 1970s 517™ Bootcut is een steek-voor-stik reproductie van de klassieke jaren '70 pasvorm. De jeans is gemaakt van 12 oz. voorgekrompen White Oak Cone Mills denim en wordt geleverd in een "Saddleman Boot Jeans" verpakking, die de vroege populariteit onder cowboys benadrukt. Er zijn slechts 800 paar van de Levi's® Vintage Clothing 517™ Bootcut gemaakt voor verkoop.

De Levi's® Vintage Clothing limited-edition 1970s 517™ Bootcut jeans, de 517™ Bootcut en Sta-Prest® Flare jeans zijn wereldwijd te koop op Levi.com, de Levi's® App en geselecteerde Levi's® Stores.

Alle high res. afbeeldingen en packshots vind je hier.


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Levi's

Over het merk Levi’s®

Levi's® staat voor een klassieke Amerikaanse stijl en moeiteloze cool. Sinds hun uitvinding door Levi Strauss & Co. in 1873 zijn Levi's® jeans uitgegroeid tot een van de meest herkenbare kledingstukken ter wereld. Al generaties lang spreken ze tot de verbeelding en kunnen ze rekenen op een trouw publiek. Vandaag blijft het aanbod van Levi's® zich ontwikkelen dankzij een niet-aflatende pioniers- en innovatiegeest die in de kledingsector zijn gelijke niet kent. Ons toonaangevende gamma denim en de accessoires zijn verkrijgbaar in meer dan 110 landen, waardoor mensen wereldwijd hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Ga voor meer informatie over het merk Levi’s®, producten en winkels naar levi.com.

 

Over Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co. is een van ‘s werelds grootste bedrijven op het vlak van merkkleding en marktleider in denim. Het bedrijf ontwerpt en commercialiseert jeans, casual kleding en bijpassende accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen onder de merknamen Levi's®, Dockers®, Levi Strauss Signature ™ en Beyond Yoga®. De producten worden in meer dan 110 landen verkocht door een combinatie van ketens, grootwarenhuizen en websites en zijn wereldwijd aanwezig in ongeveer 3200 specifieke merkenshops en shop-in-shops. In 2023 boekte Levi Strauss & Co.'s een netto omzet van 6,2 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar http://levistrauss.com, en voor informatie en nieuws over het bedrijf naar  http://investors.levistrauss.com.

Neem contact op met

www.levi.com