Levi’s® en ERL herwerken denim klassiekers met Californische touch in hun vervolgcollectie

Vorig jaar bundelden Levi's® en Eli Russell Linnetz's ERL de krachten, een in Venice beach gevestigd modemerk dat de aandacht trekt met speelse, retro-geïnspireerde designs die popart-esthetiek combineren met skate- en surfcultuur. In de allereerste collectie hebben deze geliefde Californische merken iconische Levi's®-denim opnieuw geïnterpreteerd door een eerbetoon te brengen aan de casual, zonnige vibes van Californië. Voortbouwend op de branding, afwerking en stijlen ontwikkeld in hun eerste samenwerking, herwerkt de nieuwste Levi's® x ERL-collectie denimklassiekers met unieke, frisse en uitgewassen looks.

De Levi's® x ERL-collectie omvat een paar bootcut jeans, een vest, een overall, een jurk en een tas, elk in lichtgewassen denim met variatie. Geïnspireerd door een jaren '70 stijl Levi's®-silhouet, is het Vest uitgewassen en driedubbel gevoerd met een pluizige sherpa-afwerking onderaan. Ietwat lang, het vest heeft gebronsde tin knopen, zigzagstiksels op de achter- en zijnaden, en ERL-borduursel op het onderste rechter voorpaneel. Met een lijn van knopen in het midden, is de Jurk een op vrouwen gerichte look met een rechte zoom, zigzagstiksels aan de zijnaden, steekzakken aan elke kant, en het ERL-logo stempel onderaan rechts, naar de zoom toe.

De Overall heeft een wijde, losse pijp met plooiende zijstrepen, verwijzend naar de Short uit de eerste samenwerking. Een vereenvoudigde stijl zonder voorzak, alleen een middenzoom, de licht-gewassen overall heeft een tonale zigzagsteek op de middenzoom, ERL-borduursel stempel op het linkerbeen, en een hamerlus aan de rechterkant van de drager.

 

De Bootcut Jean combineert ERL's kenmerkende fit jeans - losser bij de knie, strakker bovenaan - met de klassieke Levi's® 517 pasvorm. Met zijn zijsplitten waardoor de jeans lichtjes uitlopen, worden ze geleverd met een verweerde tailleband, ERL-golfsteek aan de onderkant van de rechterzak van de drager, een Two-Horse Pull grafische print in wit in plaats van een traditioneel embleem, en een ERL-borduursel stempel op de onderkant rechterbeen van de drager, naar de zoom toe. En tot slot is de Denim Tas ontworpen om eruit te zien als een spijkerbroek met 5-pocket-styling. Gemaakt met co-branded knopen en een geborduurd ERL-logo op de achterkant, heeft de tas de zigzagsteek van de collectie over de naden, een achterprint van het two horse patch, en een gewatteerd interieur.

De nieuwste Levi's® x ERL-collectie is opnieuw gefotografeerd door Linnetz, en brengt de door de zon gekuste vibe van een Californische, Amerikaanse casat tot leven. De collectie is te koop via Levi.com, de Levi's® App, in de Levi's® Store in de Kammenstraat te Antwerpen.


Download hier alle beelden.

www.levi.com

@levis

OVER ERL

ERL is een Amerikaans ready-to-wear merk ontworpen door Eli Russell Linnetz in Venice Beach, Californië. Het merk lanceerde zijn eerste volledige herencollectie in januari 2020 en vangt de kleurrijke en ontspannen geest van Californië met eenvoudige, sensuele interpretaties van alledaagse Amerikaanse klassiekers. Als verhalenverteller begint Linnetz's cinematografische proces voor elk seizoen met een 360-graden benadering die complexe verhalen omvat met personages en de wereld waarin ze leven - waardoor de ontwerpen voor elke collectie worden gevormd. Voor SS24 lanceerde ERL schoeisel en eyewear naast haar aanbod van ready-to-wear en andere accessoires, allemaal gemaakt in Italië. ERL was de Gastontwerper voor Pitti Uomo afgelopen juni, met een uitgebreid assortiment van luxueuze maatpakken en tailoring op de catwalk. Alle ERL-fotografie, casting, styling, lookbooks en campagnes worden intern gecreëerd door Eli Russell Linnetz.


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Levi's

Over het merk Levi’s®

Levi's® staat voor een klassieke Amerikaanse stijl en moeiteloze cool. Sinds hun uitvinding door Levi Strauss & Co. in 1873 zijn Levi's® jeans uitgegroeid tot een van de meest herkenbare kledingstukken ter wereld. Al generaties lang spreken ze tot de verbeelding en kunnen ze rekenen op een trouw publiek. Vandaag blijft het aanbod van Levi's® zich ontwikkelen dankzij een niet-aflatende pioniers- en innovatiegeest die in de kledingsector zijn gelijke niet kent. Ons toonaangevende gamma denim en de accessoires zijn verkrijgbaar in meer dan 110 landen, waardoor mensen wereldwijd hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Ga voor meer informatie over het merk Levi’s®, producten en winkels naar levi.com.

 

Over Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co. is een van ‘s werelds grootste bedrijven op het vlak van merkkleding en marktleider in denim. Het bedrijf ontwerpt en commercialiseert jeans, casual kleding en bijpassende accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen onder de merknamen Levi's®, Dockers®, Levi Strauss Signature ™ en Beyond Yoga®. De producten worden in meer dan 110 landen verkocht door een combinatie van ketens, grootwarenhuizen en websites en zijn wereldwijd aanwezig in ongeveer 3200 specifieke merkenshops en shop-in-shops. In 2023 boekte Levi Strauss & Co.'s een netto omzet van 6,2 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar http://levistrauss.com, en voor informatie en nieuws over het bedrijf naar  http://investors.levistrauss.com.

Neem contact op met

www.levi.com