LEVI’S® INTRODUCEERT NIEUWE FITS: HIGH LOOSE & STAY LOOSE IN COTTONIZED HEMP

Innovatieve fits in FW20

VERANTWOORDE & STIJLVOLLE FITS

De High Loose-reeks en Stay Loose-reeks in indigo wordt uitgebracht in Cottonized Hemp (hennep met katoenlook) en zal een van de eerste modellen voor vrouwen en mannen zijn in de Levi’s® Red Tab-collectie die wordt gemaakt van deze innovatieve stof. Cottonized Hemp is gemaakt van hennepgaren dat wordt behandeld zodat het eruit gaat zien en aanvoelt als katoen. Hennep vereist minder water, chemicaliën en land om te groeien dan katoen. Hierdoor is een denim van Cottonized Hemp een veel duurzamere keuze. 

HIGH LOOSE

Voor de FW20-collectie kiest Levi’s® lossere modellen met de nieuwe jeansstijl voor vrouwen: de High Loose. Dit nieuwe model, geïnspireerd op de jaren ‘70 maar dan met een vleugje van de jaren ‘00, heeft een hoge taille, is recht op de benen en heeft brede pijpen. Met een tailleband die boven de navel zit en een losse pasvorm op de benen verlegt de High Loose de grenzen van de spijkerbroek. Dit model combineert het beste van de Baggy, Dad en Ribcage jeans in een hedendaagse versie. 

“De High Loose is een van onze nieuwe modellen waar we het meest enthousiast over zijn. Het is een vrouwelijke en mooie look omdat de jeans natuurlijk op de taille valt, los zit op de heupen en mooi recht gaat op de benen. De hoge taille sluit mooi aan, maar zit niet strak om het lichaam. We spelen hiermee perfect in op de nostalgie van de vroege jaren 2000, een trend die momenteel aan populariteit wint.” — Jill Guenza, VP, Global Women’s Design bij Levi’s® 

De High Loose is verkrijgbaar in verschillende denimkleuren van zwart en indigo tot gebleekt indigo. Er is ook een versie in een katoen-Tencelmengeling, genaamd de High Loose Utility, met zijzakken met ritsen in een felle stonewash. Daarnaast is er ook een non-denimversie van de High Loose, de Pleated High Loose. De High Loose jeans heeft ook een bijpassend truckerjack voor een volledige casual look, de Loose Sleeve Trucker. Het opvallende design heeft ruimere mouwen en een gestructureerde fit die ook de taille benadrukt. Combineer dit jack met de High Loose voor een perfecte hedendaagse versie van de Canadese smoking. 

Bekijk de fits hier.

STAY LOOSE

Voor mannen is er dit seizoen de Levi’s® Stay Loose. Deze jeans zit los om de heupen en dijen en heeft die typische stijl van de jaren 90 met een moderne insteek dankzij de losse pasvorm. 

“De Stay Loose is de perfecte jeans als je de trend van lossere modellen wil uitproberen. Hij is stijlvol en comfortabel. Een vollere fit, bredere broekspijpen die taps uitlopen en een jaren 90 vibe die helemaal in is.”— Janine Chilton-Faust, Global VP of Men’s Design bij Levi’s® 

De Stay Loose is verkrijgbaar in twee lengtes: de regular Stay Loose die perfect past bij sneakers, en de Stay Loose Crop met een hoge boord die je schoenen mooi laat zien. Ze hebben een extra losse pasvorm die een beetje smaller wordt zodat het geheel niet te baggy valt. De Stay Loose is verkrijgbaar in verschillende kleurafwerkingen van zwart en indigo tot gebleekt indigo

Er is ook een Stay Loose Carpenter Pant die lagere zakken heeft en zijzakken met een ouderwetse hamerlus. Naast denim is er ook een Stay Loose Climber Pant in vederlichte niet-rekbare canvas met een elastische tailleband voor extra comfort. Tot slot maakt de Stay Loose nu ook deel uit van de Levi’s® XX Chino-familie met de Levi’s® XX Stay Loose Chino. 

Combineer de Stay Loose-jeans met de Stay Loose Trucker, misschien wel de meest stijlvolle truckerjas tot nu toe dankzij de lossere pasvorm, de lagere zakken en de overdreven proporties. 

Bekijk de fits hier.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Levi's

Over het merk Levi’s®

Levi's® staat voor een klassieke Amerikaanse stijl en moeiteloze cool. Sinds hun uitvinding door Levi Strauss & Co. in 1873 zijn Levi's® jeans uitgegroeid tot een van de meest herkenbare kledingstukken ter wereld. Al generaties lang spreken ze tot de verbeelding en kunnen ze rekenen op een trouw publiek. Vandaag blijft het aanbod van Levi's® zich ontwikkelen dankzij een niet-aflatende pioniers- en innovatiegeest die in de kledingsector zijn gelijke niet kent. Ons toonaangevende gamma denim en de accessoires zijn verkrijgbaar in meer dan 110 landen, waardoor mensen wereldwijd hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Ga voor meer informatie over het merk Levi’s®, producten en winkels naar levi.com.

 

Over Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co. is een van ‘s werelds grootste bedrijven op het vlak van merkkleding en marktleider in denim. Het bedrijf ontwerpt en commercialiseert jeans, casual kleding en bijpassende accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen onder de merknamen Levi's®, Dockers®, Levi Strauss Signature ™ en Beyond Yoga®. De producten worden in meer dan 110 landen verkocht door een combinatie van ketens, grootwarenhuizen en websites en zijn wereldwijd aanwezig in ongeveer 3200 specifieke merkenshops en shop-in-shops. In 2023 boekte Levi Strauss & Co.'s een netto omzet van 6,2 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar http://levistrauss.com, en voor informatie en nieuws over het bedrijf naar  http://investors.levistrauss.com.

Neem contact op met

www.levi.com