Levi's® lanceert Pride collectie geïnspireerd op de LGBTQIA+ rodeocultuur

Dit jaar viert Levi's® queer joy door zelfexpressie met een collectie geïnspireerd door de LGBTQIA+ rodeocultuur van de jaren '70 tot nu tijdens Pride 2024. Begeleid door zalige en inspirerende verhalen verteld door de cast van Pride 2024, moedigt het merk Levi's® leden van de LGBTQIA+ gemeenschap en bondgenoten aan om queer joy en de kracht van zelfexpressie te vieren. ​


Western kleding maakt deel uit van het DNA van Levi's® en de Pride 2024-collectie is geïnspireerd op de queer "Rainbow Rodeos" die in de jaren 70 in Nevada ontstonden. De collectie is gebaseerd op graphics en invloeden van vintage Levi's®-stukken en archiefposters en voegt daar glitters aan toe - glittersteentjes, koperdraad, gemarmerde hardware, denim met goudcoating en meer - en omvat een uitgebreid assortiment tops, broeken en accessoires. Van de Cinched Shortstack Tee en Cropped Muscle Tank tot de Liberation Western Trucker, Western-geïnspireerde borduursels en regenboogkleuren geven de collectie een samenhangende en euforische rodeolook. Met omkeerbare stijlen en pasvormen van top tot teen is dit een collectie die is ontworpen om te mixen, matchen en to make it your own.

Door de jaren heen heeft Levi's® consequent LGBTQIA+ rechten en kwesties gesteund. Van werknemers die in de vroege San Francisco Pride Parades marcheerden tot een van de eerste bedrijven die de Equality Act steunde, Levi Strauss & Co. heeft trots en consequent haar steun uitgesproken voor de LGBTQIA+ gemeenschap. En natuurlijk worden Levi's 501®-jeans al tientallen jaren gedragen als symbool van protest, solidariteit en zelfexpressie. ​

In het verlengde van haar steun voor de LGBTQIA+ gemeenschap doneert het merk Levi's® ook $100.000 aan Outright International, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor mensenrechten voor LGBTQIA+ mensen over de hele wereld.

De Pride 2024 cast bestaat uit country muzikant Orville Peck; Mattise Andrews, een model en make-up artiest; Bronze Avery, een muzikant, creatief en oprichter van Ruxwood, een intiem merk; Violet Chachki, een drag queen (en winnaar van seizoen 7 van RuPaul's Drag Race); Paris Helena Elyte, een beauty fotograaf; en Bailey Salisbury en Sean Monaghan, de oprichters van Stud Country, een line-dancing gemeenschap.


De Levi's® Pride 2024-collectie is vanaf nu te koop op Levi.com en in geselecteerde Levi's®-winkels.


Download alle beelden hier.

www.levi.com

@levis


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Levi's

Over het merk Levi’s®

Levi's® staat voor een klassieke Amerikaanse stijl en moeiteloze cool. Sinds hun uitvinding door Levi Strauss & Co. in 1873 zijn Levi's® jeans uitgegroeid tot een van de meest herkenbare kledingstukken ter wereld. Al generaties lang spreken ze tot de verbeelding en kunnen ze rekenen op een trouw publiek. Vandaag blijft het aanbod van Levi's® zich ontwikkelen dankzij een niet-aflatende pioniers- en innovatiegeest die in de kledingsector zijn gelijke niet kent. Ons toonaangevende gamma denim en de accessoires zijn verkrijgbaar in meer dan 110 landen, waardoor mensen wereldwijd hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Ga voor meer informatie over het merk Levi’s®, producten en winkels naar levi.com.

 

Over Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co. is een van ‘s werelds grootste bedrijven op het vlak van merkkleding en marktleider in denim. Het bedrijf ontwerpt en commercialiseert jeans, casual kleding en bijpassende accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen onder de merknamen Levi's®, Dockers®, Levi Strauss Signature ™ en Beyond Yoga®. De producten worden in meer dan 110 landen verkocht door een combinatie van ketens, grootwarenhuizen en websites en zijn wereldwijd aanwezig in ongeveer 3200 specifieke merkenshops en shop-in-shops. In 2023 boekte Levi Strauss & Co.'s een netto omzet van 6,2 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar http://levistrauss.com, en voor informatie en nieuws over het bedrijf naar  http://investors.levistrauss.com.

Neem contact op met

www.levi.com