Levi’s® Vintage Clothing brengt nieuwe editie van de Lot 401 jeans, de oudste blue jeans van Levi’s® voor vrouwen

Hoewel de 501® Original bekend staat als de eerste blue jeans en deze icoon wereldwijd model blijft staan voor stijl, heeft Levi Strauss & Co. in de loop van zijn denimgeschiedenis meer baanbrekende nieuwigheden gelanceerd. In de jaren 1930 introduceerde Levi Strauss & Co. de Lot 401 jeans, 's werelds eerste blue jeans speciaal voor vrouwen en een voorloper van de Levi’s® Lot 701 jeans. Het team van Levi's® Vintage Clothing maakte nu een nieuwe editie van de oudste blue jeans voor vrouwen uit het Levi’s® archief en brengt tegelijkertijd hulde aan de vrouwen die deze destijds hebben gedragen.

De heruitgave van de eerste blue jeans voor vrouwen zou nooit mogelijk geweest zijn zonder een origineel exemplaar. In 2017 kocht Levi's® de Viola en deze broek werd officieel de oudste blue jeans in de archieven van Levi’s®. Tracey Panek, historica bij Levi Strauss & Co, vermoedt dat de Lot 401 damesjeans een prototype in beperkte oplage was om de markt te testen voorafgaand aan de lancering van de Lot 701 jeans, ook wel de Lady Levi’s® genoemd. Dit specifieke exemplaar van de Lot 401 jeans is vernoemd naar de voormalige eigenares, Viola Longacre, die in 1930 les volgde aan de Sierra Summer School van Fresno State. De lessen van deze toekomstige leerkracht werden vaak buiten gegeven op een campus in het Sierra National Forest. De jeans, met haar naam op de binnenzak, was dus de ideale kleding, zowel sterk als duurzaam.

Het team van Levi's® Vintage Clothing heeft voor zijn laatste recreatie elk detail van deze Viola opnieuw tot leven gebracht, hoe bijzonder ook. Net als bij de oorspronkelijke Viola zit bijvoorbeeld het stoffen lapje met Lot 401 in oranje opdruk niet perfect gepositioneerd - het is naar achteren gevouwen en zit tussen de riemlus en de band. De limited edition Lot 401 zit hoog in de taille en is gemaakt van shrink-to-fit™ selvedge denim dat door Kaihara Denim Mills nauwgezet is gereproduceerd op basis van de originele Lot 401. En natuurlijk staat Viola's naam op de binnenzak. Samen met haar Levi's® Vintage Clothing Lot 401 jeans krijgt de draagster anno 2024 een foto van Viola en een brief over de originele jeans en zijn verhaal, gebundeld in een totebag met het Levi's® Vintage Clothing logo en het Lot 401 label. ​

 

“Viola was een opmerkelijke vondst voor de Levi’s® archieven en heeft ons inzicht gegeven in de geschiedenis en ontwikkeling van zowel het denim van Levi's® als de kleding voor vrouwen in het algemeen”, vertelde Tracey Panek, historica bij Levi Strauss & Co. “Als onafhankelijke en modebewuste vrouw heeft ze meteen haar hart verloren aan deze jeans. Het geweldige team van Levi's® Vintage Clothing heeft een nieuwe editie gemaakt van dit unieke exemplaar en tegelijkertijd hulde gebracht aan zijn unieke verhaal.”

De limited edition Lot 401 jeans is te koop op Levi.com, de Levi’s® App en in geselecteerde Levi’s® winkels.


 

Over Levi’s® Vintage Clothing:

Trouw aan de geest en het erfgoed van de Amerikaanse werkkleding, reproduceert Levi’s® Vintage Clothing de pasvormen, stoffen en details van vervlogen tijden. Onze bronnenmateriaal vinden we in ons eigen archief en onze inspiratie zijn de hardwerkende mannen en vrouwen die de voorbije 150 jaar onze Levi's® producten hebben gedragen. Via onze seizoenscollecties, iconische heruitgaven en speciale edities brengen we onze geschiedenis opnieuw tot leven en maken we tijdloze producten voor veeleisende kenners die evenveel van onze producten houden als wijzelf.

Veilig opgeslagen in een kluis in ons hoofdkantoor in San Francisco ligt een archief met meer dan 20.000 zeldzame en unieke exemplaren van Levi's® kleding en voorwerpen die teruggaan tot 1873. ​ Deze historische en dus delicate exemplaren worden bewaard bij een constante temperatuur en zijn verpakt in ongebleekt katoen. Ze worden zorgvuldig bewaakt door onze historica en mogen enkel de kluis verlaten als inspiratiebron voor onze ontwerpers. Elk seizoen gaat ons team met witte handschoenen door de archieven, legt de geheimen van ons verleden bloot en geeft ze vervolgens terug aan de wereld via getrouwe reproducties die nu nog net zo modern zijn als toen.


Download hier alle beelden.

@levis

www.levi.com


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Levi's

Over het merk Levi’s®

Levi's® staat voor een klassieke Amerikaanse stijl en moeiteloze cool. Sinds hun uitvinding door Levi Strauss & Co. in 1873 zijn Levi's® jeans uitgegroeid tot een van de meest herkenbare kledingstukken ter wereld. Al generaties lang spreken ze tot de verbeelding en kunnen ze rekenen op een trouw publiek. Vandaag blijft het aanbod van Levi's® zich ontwikkelen dankzij een niet-aflatende pioniers- en innovatiegeest die in de kledingsector zijn gelijke niet kent. Ons toonaangevende gamma denim en de accessoires zijn verkrijgbaar in meer dan 110 landen, waardoor mensen wereldwijd hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Ga voor meer informatie over het merk Levi’s®, producten en winkels naar levi.com.

 

Over Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co. is een van ‘s werelds grootste bedrijven op het vlak van merkkleding en marktleider in denim. Het bedrijf ontwerpt en commercialiseert jeans, casual kleding en bijpassende accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen onder de merknamen Levi's®, Dockers®, Levi Strauss Signature ™ en Beyond Yoga®. De producten worden in meer dan 110 landen verkocht door een combinatie van ketens, grootwarenhuizen en websites en zijn wereldwijd aanwezig in ongeveer 3200 specifieke merkenshops en shop-in-shops. In 2023 boekte Levi Strauss & Co.'s een netto omzet van 6,2 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar http://levistrauss.com, en voor informatie en nieuws over het bedrijf naar  http://investors.levistrauss.com.

Neem contact op met

www.levi.com