Levi's® Vintage Clothing reproduceert 9Rivet, het oudste paar blauwe jeans in de Levi's® Archives

In de uitgebreide Levi's® Archives hebben verschillende kledingstukken geholpen een beeld te vormen van de ionische en eerste blauwe spijkerbroek; de 501® Original. Een van de jeans in het archief had in plaats van het gebruikelijke minimum van 11 slechts 9 klinknagels. Nu is vastgesteld dat dit unieke kledingstuk, bekend als 9Rivet, het oudste paar is. Om dit te vieren heeft het Levi's® Vintage Clothing-team zorgvuldig een steek-voor-stik reproductie gemaakt.

Tijdens uitgebreid onderzoek in de Levi's® Archives ontdekte Paul O'Neill, Levi's® Vintage Clothing Design Director, verschillende jeansbroeken uit de jaren 1870 met een patch waarin de datum van herpatentering was weggelaten, maar hij kon niet alle informatie op de beschadigde patches lezen. Nadat Tracey Panek, historica bij Levi Strauss & Co., het Smithsonian's National Museum of American History had bezocht om een paar Levi's® overalls te bekijken die Levi Strauss & Co. in 1964 doneerde toen het museum werd geopend, ontdekte ze dat het een intacte patch aan de achterkant had waarop de datum van 1875 ook was weggelaten, wat aangeeft dat het was geproduceerd vóór het herpatenteren van 1875.

Verschillende stukken met dezelfde patch in de Levi's® Archives konden toen definitief worden gedateerd van vóór 1875. Na het nauwkeurig vergelijken van alle details van de kledingstukken uit deze periode - inclusief zakstiksels, zakstof, knopen en meer - konden de Levi's® Historian en het Levi's® Vintage Clothing designteam met zekerheid zeggen dat 9Rivet dateerde van vóór alle andere blauwe jeans in het archief.

De 9Rivet reproductie van het Levi's® Vintage Clothing team bevat alle unieke details van het kledingstuk dat bewaard wordt in een brandvrije kluis. Gemaakt met 9 oz. Plain Selvedge Cone Mills White Oak Denim. De 9Rivet heeft één achterzak, zichtbare klinknagels en een niet-genaaide middenachter. De 9Rivet heeft de leren patch van vóór 1875 van Levi's®, een op de tailleband genaaide zak voor het horloge, denim zakjes en opgenaaide knopen. De toewijding aan details wordt weerspiegeld in de eennaaldsboog en kruisvoering. Met slechts 800 paar geproduceerd, wordt 9Rivet gepresenteerd alsof het rechtstreeks uit de Levi's® Archives komt.

"Van de verschillende 1870 blue jeans in de Levi's® Archives, heb ik altijd vermoed dat 9Rivet de oudste was," zei Paul O'Neill, Design Director, Levi's® Vintage Clothing. "Nadat we bevestigd hadden dat het inderdaad de oudste was die we hadden, vonden we het geweldig om alle eigenaardigheden en details te reproduceren die samen een uniek stukje denimgeschiedenis vastleggen."

De limited-edition 9Rivet jeans is vanaf 20 mei - 501 Day - te koop op Levi.com, de Levi's® App en in geselecteerde Levi's® Stores. ​


Download hier alle beelden.

www.levi.com

@levis


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Levi's

Over het merk Levi’s®

Levi's® staat voor een klassieke Amerikaanse stijl en moeiteloze cool. Sinds hun uitvinding door Levi Strauss & Co. in 1873 zijn Levi's® jeans uitgegroeid tot een van de meest herkenbare kledingstukken ter wereld. Al generaties lang spreken ze tot de verbeelding en kunnen ze rekenen op een trouw publiek. Vandaag blijft het aanbod van Levi's® zich ontwikkelen dankzij een niet-aflatende pioniers- en innovatiegeest die in de kledingsector zijn gelijke niet kent. Ons toonaangevende gamma denim en de accessoires zijn verkrijgbaar in meer dan 110 landen, waardoor mensen wereldwijd hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Ga voor meer informatie over het merk Levi’s®, producten en winkels naar levi.com.

 

Over Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co. is een van ‘s werelds grootste bedrijven op het vlak van merkkleding en marktleider in denim. Het bedrijf ontwerpt en commercialiseert jeans, casual kleding en bijpassende accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen onder de merknamen Levi's®, Dockers®, Levi Strauss Signature ™ en Beyond Yoga®. De producten worden in meer dan 110 landen verkocht door een combinatie van ketens, grootwarenhuizen en websites en zijn wereldwijd aanwezig in ongeveer 3200 specifieke merkenshops en shop-in-shops. In 2023 boekte Levi Strauss & Co.'s een netto omzet van 6,2 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar http://levistrauss.com, en voor informatie en nieuws over het bedrijf naar  http://investors.levistrauss.com.

Neem contact op met

www.levi.com