Levi's® voegt kleur en borduurwerk toe aan prachtige Japanse stoffen voor de SS24 Made in Japan collectie

Toen de denimproductie na de Tweede Wereldoorlog Japan veroverde, op een moment dat er in het land een groot tekort was aan machines, begonnen Japanse ambachtslieden stoffen te weven met oude, traditionele weefgetouwen. Ze bouwden voort op de Amerikaanse stijl van denimproductie, maar pasten daarbij hun tradities van groot vakmanschap toe en bleven constant zoeken naar een verdere verfijning van hun technieken. Momenteel is Japanse denim een van de meest begeerde stoffen ter wereld en Levi’s®kiest nu met de Made in Japan-collecties de Japanse aanpak voor het maken van denim. Met prachtige kleurpatches, kunstige borduurtechnieken en frisse afwerkingen biedt de Made in Japan lente/zomercollectie 2024 een moderne kijk op prachtige Japanse stoffen.

De basis van de Levi’s® 2024 lente/zomer Made in Japan-collecties is premium selvedge denim, afkomstig van de gerenommeerde Kaihara Denim Mill in Hiroshima. Dat atelier staat bekend om de grote aandacht voor details en een niet aflatende toewijding aan tradities - inclusief het gebruik van vintage weefgetouwen - en de unieke in-house verftechnieken waarmee ze prachtige tinten denim maken die met de tijd en door het dragen enkel maar mooier worden. Levi’s® werkt ook samen met SAAB, een naai- en afwerkingsbedrijf dat elk stuk uit de collectie snijdt, stikt en met de hand afwerkt. Deze ervaren ambachtslieden transformeren het bijzondere katoen vakkundig en met veel zorg tot moderne stukken die evenveel kunst als kleding zijn.

De Levi’s® 2024 lente/zomer Made in Japan collectie voegt gedurfde maar smaakvolle accenten toe aan klassieke pasvormen. Het gamma broeken voor vrouwen, verkrijgbaar in verschillende wassingen, omvat de Made in Japan Column, de Made in Japan High Rise Boyfriend, de Made in Japan Barrel, en de Made in Japan High Rise Slim. De Made in Japan Column is beschikbaar met uniek, gekleurd borduursel op het been, terwijl de Made in Japan Barrel beschikbaar is met een fascinerende gebleekte afwerking. Voor mannen zijn er de Made in Japan 1980s 501® jeans, de Made in Japan 505® Regular Fit, de Made in Japan 511™, de Made in Japan 512™, en de Made in Japan 502™. Voor een uniek effect is de Made in Japan 1980s 501® jeans beschikbaar met een speciale ‘Atlas’-patch en een herstelling die een goed herkenbare kaart van de aarde vormt, of met een reeks kleine stiksels over het been. De Made in Japan 505® Regular Fit jeans wordt dan weer aangeboden met de gekleurde, geborduurde patches op een lichte wassing. Voor de warmere dagen bevat de collectie de 80s 501® short, zowel verkrijgbaar in bleach rinse als light rinse.

De collectie bevat ook een aantal tops: het Made in Japan Classic Type II jacket voor vrouwen en de Made in Japan Classic Type III en Made in Japan Utility Trucker voor mannen. De eenvoudig gesneden Utility Trucker is fris, elegant en veelzijdig, en beschikbaar met gekleurd borduursel, de ‘Atlas’-patches of gewoon in een lichte wassing. Het Made in Japan Classic Type II jacket voor vrouwen en het Made in Japan Classic Type III jacket voor mannen zijn beschikbaar in een heel donkere en een lichtere wassing, het zijn klassiekers met een doordachte snit die kunnen worden gestyled met een grote verscheidenheid aan looks. Het Made in Japan Classic Type II jacket is ook beschikbaar met het kenmerkende gekleurde borduursel van de collectie. Elk kledingstuk heeft enkele exclusieve details zoals de Made in Japan-achterpatch, een binnenlabel geïnspireerd door de Hinomaru (de Japanse vlag) en een verborgen verrassing op het indigo label.

“Vertrekkend van onze eigen Japanse denim komt de 2024 lente/zomer Made in Japan collectie tot leven met gekleurd borduurwerk en een unieke aanpak voor patches en herstellingen”, vertelt Paul O’Neill, Design Director bij Levi Strauss & Co. “Met een gamma van zowel eenvoudige als complexe afwerkingen bouwt de collectie voort op Japans vakmanschap met bijzondere stukken die een moderne twist bieden.”

De 2024 lente/zomer Made in Japan collectie is nu verkrijgbaar op Levi.com, de Levi’s® App en in geselecteerde Levi’s® winkels.


Download hier de packshots, en hier de campagne beelden.

@levi

www.levi.com


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Levi's

Over het merk Levi’s®

Levi's® staat voor een klassieke Amerikaanse stijl en moeiteloze cool. Sinds hun uitvinding door Levi Strauss & Co. in 1873 zijn Levi's® jeans uitgegroeid tot een van de meest herkenbare kledingstukken ter wereld. Al generaties lang spreken ze tot de verbeelding en kunnen ze rekenen op een trouw publiek. Vandaag blijft het aanbod van Levi's® zich ontwikkelen dankzij een niet-aflatende pioniers- en innovatiegeest die in de kledingsector zijn gelijke niet kent. Ons toonaangevende gamma denim en de accessoires zijn verkrijgbaar in meer dan 110 landen, waardoor mensen wereldwijd hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Ga voor meer informatie over het merk Levi’s®, producten en winkels naar levi.com.

 

Over Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co. is een van ‘s werelds grootste bedrijven op het vlak van merkkleding en marktleider in denim. Het bedrijf ontwerpt en commercialiseert jeans, casual kleding en bijpassende accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen onder de merknamen Levi's®, Dockers®, Levi Strauss Signature ™ en Beyond Yoga®. De producten worden in meer dan 110 landen verkocht door een combinatie van ketens, grootwarenhuizen en websites en zijn wereldwijd aanwezig in ongeveer 3200 specifieke merkenshops en shop-in-shops. In 2023 boekte Levi Strauss & Co.'s een netto omzet van 6,2 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar http://levistrauss.com, en voor informatie en nieuws over het bedrijf naar  http://investors.levistrauss.com.

Neem contact op met

www.levi.com