Stüssy & Levi's® introduceren nieuwe capsulecollectie voor lente 2024

Voortbordurend op hun twee eerdere releases van vorig jaar, introduceren Stüssy & Levi's® een nieuwe capsulecollectie voor de lente van 2024. Geïnspireerd op hun homestate Californië, komen beide merken terug met een vierdelige collectie, bestaande uit een leren jack, crispy rinse trucker, bijpassende jeans en leren riem. Stüssy blijft hun kenmerkende esthetiek toepassen op standaard Levi's® kledingstukken, elk stuk in de collectie verfijnd met aangepaste pasvorm, ontwerp en afwerking.

De Leather Jacket is gemaakt van wit Italiaans leer, heeft een licht getailleerde, boxy pasvorm en is voorzien van een geborduurde Stüssy stempel met de slogan "Built Tough Worldwide Since 1980", vergrote co-branded knoopsvullingen en een custom Two-Horse Pull patch met het Stüssy script logo. De leren riem is geïnspireerd op klassieke westernkleding en wordt aangeboden in een tan kleurstelling en heeft reliëfopdrukken met zwarte verfdetails.

De Crispy Rinse Trucker heeft hetzelfde silhouet, iets oversized en uitgevoerd in tweekleurig (bruin en zwart) denim met contrasterende stiksels. Speciale kenmerken zijn een geborduurde stempel onder de linkerborstzak aan de voorkant en een co-branded patch en knoopsluiting. De Crispy Rinse Jean ten slotte heeft een bijpassende afwerking en is vormgegeven als een 5-pocketbroek met geborduurde stempel op de linker achterpijp, knoopgulpsluiting, contrasterende stiksels en co-branded elementen.

De nieuwe collectie van Stüssy & Levi's® lanceert wereldwijd op 26 april 2024 en zal te koop zijn op Levi.com, de Levi's® App, bepaalde Levi's® Stores, Stussy.com, bepaalde Stüssy chapter stores en bepaalde Dover Street Market locaties.


Alle high res. afbeeldingen vind je hier. ​
@levis
www.levi.com

Over Stüssy

Eind jaren '80 en begin jaren '90 werd er een merk geboren uit de surfscene van Zuid-Californië, dat het kledinglandschap veroverde en het uiterlijk en de ideologie van vrijetijdskleding opnieuw definieerde. Dat merk was Stüssy, een label dat organisch groeide uit jeugdbewegingen en onbedoeld een revolutie teweegbracht in de kledingindustrie.

Shawn Stüssy was een surfer die zijn eigen boards vormgaf voor vrienden en locals in Laguna Beach, Californië. Stüssy begon t-shirts en shorts te screenen om samen met de surfplanken te verkopen als een vorm van promotie; zijn achternaam geschreven in een graffiti-beïnvloede handstijl zou het bedrijfslogo worden. Stüssy kwam onbedoeld in de kledingindustrie terecht door zijn diepgewortelde liefde voor surfen, en binnen een paar jaar werd er gepraat binnen de kleine, insulaire wereld van surf en skateboarden eind jaren '80. Shawn richtte kleine showrooms in New York en Californië in en toonde zijn ontwerpen aan winkels die hij respecteerde.

Het merk groeide in een tijd dat er grote verschuivingen plaatsvonden in de hedendaagse populaire cultuur. In de muziekscene gaven de late jaren '70 ons punk, terwijl de vroege jaren '80 ons een nieuwe DIY-muzieksoort brachten, rap genaamd. Punk doorbrak creatieve en esthetische barrières en leerde ons dat iedereen een band kon hebben. Rap verlegde sociale grenzen en verkende de ideeën van remixen en samplen. Deze nieuwe ideeën en gebieden creëerden een nieuw modern platform voor mode en culturele expressie. De ontwerpen en de algehele esthetiek raakten aan referenties van een reeks ondergrondse subculturen die weerklank vonden bij Stüssy. Deze sprak een wereldwijd netwerk van creatieve jongeren aan die een gemeenschappelijke interesse deelden in de surfcultuur, skaten en muziek. Beperkte distributie wakkerde het verlangen internationaal aan en degenen die de kleding wilden, vonden deze en voelden zich onderdeel van iets groters.

Met het succes van Stüssy kwam de mogelijkheid om te reizen en de Stüssy-vibe te verspreiden. De kleding werd geïnspireerd door een internationale groep muzikanten, skaters, DJ's en artiesten met dezelfde smaak; trendsetters in New York, Londen, Tokio en andere delen van de wereld wilden graag meedoen aan deze beweging die werd geïnspireerd door een netwerk van gelijkgestemde individuen. Deze groep vrienden werd later de "International Stüssy Tribe" met afdelingen in New York, Tokio, Londen, Berlijn en Los Angeles. Met een sterk netwerk van tribe-leden die het merk in clubs en op de scène over de hele wereld droegen, verspreidde de Stüssy-boodschap zich organisch. Het merk legde zich toe op het produceren van relevante kleding van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs die alleen verkrijgbaar was in zeer selecte winkels over de hele wereld in beperkte hoeveelheden. Dit was destijds een geheel nieuw concept, dat sindsdien met wisselend succes wordt toegepast.

 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Levi's

Over het merk Levi’s®

Levi's® staat voor een klassieke Amerikaanse stijl en moeiteloze cool. Sinds hun uitvinding door Levi Strauss & Co. in 1873 zijn Levi's® jeans uitgegroeid tot een van de meest herkenbare kledingstukken ter wereld. Al generaties lang spreken ze tot de verbeelding en kunnen ze rekenen op een trouw publiek. Vandaag blijft het aanbod van Levi's® zich ontwikkelen dankzij een niet-aflatende pioniers- en innovatiegeest die in de kledingsector zijn gelijke niet kent. Ons toonaangevende gamma denim en de accessoires zijn verkrijgbaar in meer dan 110 landen, waardoor mensen wereldwijd hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Ga voor meer informatie over het merk Levi’s®, producten en winkels naar levi.com.

 

Over Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co. is een van ‘s werelds grootste bedrijven op het vlak van merkkleding en marktleider in denim. Het bedrijf ontwerpt en commercialiseert jeans, casual kleding en bijpassende accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen onder de merknamen Levi's®, Dockers®, Levi Strauss Signature ™ en Beyond Yoga®. De producten worden in meer dan 110 landen verkocht door een combinatie van ketens, grootwarenhuizen en websites en zijn wereldwijd aanwezig in ongeveer 3200 specifieke merkenshops en shop-in-shops. In 2023 boekte Levi Strauss & Co.'s een netto omzet van 6,2 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar http://levistrauss.com, en voor informatie en nieuws over het bedrijf naar  http://investors.levistrauss.com.

Neem contact op met

www.levi.com