Levi’s op Milan Design Week: Icons Re/Outfitted en Levi’s® Archives tentoonstelling 

Nieuwe Vitra-stoel door Marco Rambaldi en presentatie van historische Levi’s items  

'Icons Re/Outfitted': 16 - 21 april 2024, Masterly - Nederlands Paviljoen, Palazzo Giureconsulti - Piazza dei Mercanti 2, Milaan.

The Visionary Lab heeft modeontwerpers en kunstenaars uitgedaagd om gebruikte Vitra-stoelen nieuw leven in te blazen met hergebruikte denim van Levi’s®. Deze unieke stoelen werden al eerder tentoongesteld tijdens Dutch Design Week en zullen op Salone del Mobile opnieuw in de spotlight worden gezet. Speciaal voor Milan Design Week werkte The Visionary Lab samen met de Italiaanse modeontwerper Marco Rambaldi die een betoverende, gebreide installatie maakte rond de Panton Chair in het historische Palazzo dei Giureconsulti. ​ 

Icons Re/Outfitted, geïnitieerd door creative studio The Visionary Lab, brengt iconen in mode en meubels samen in een innovatieve verkenningstocht; ontwerpers werden uitgenodigd om een aantal gebruikte design-meesterwerken van high-end meubelmerk Vitra opnieuw vorm te geven. Onder de hoogtepunten zijn iconische stukken zoals de Panton Chair, de Eames Lounge Chair, de Eames Shell Chair en de Coconut Chair van George Nelson, getransformeerd door samenwerkingen tussen The Visionary Lab en gewaardeerde (mode)ontwerpers Marco Rambaldi, Norman Monsanto, Kelly Konings, Jules Vissers en Tim Dekkers. ​ 

De stoelen die hieruit voorkomen prikkelen het oog en moedigen gesprekken over duurzaamheid aan. Uiteindelijk is Icons Re/Outfitted niet alleen een kunstzinnige ode aan innovatie, vakmanschap en het welzijn van onze planeet, maar toont het ook het onbegrensde potentieel van end-of-life denim voor zowel de mode- als de interieurindustrie. 

De artistiek geüpcyclede design meesterwerken staan centraal op Masterly - een baken van Nederlands design, vakmanschap en innovatie. Deze showcase ligt in het hart van de Milan Design Week en belooft het publiek te inspireren en te boeien met zijn mix van creativiteit en duurzaamheid, waarbij het ingenieuze Nederlandse design op het wereldtoneel wordt gepresenteerd. 

Verhalen over erfgoed en vooruitgang uit de Levi's®-archieven: 5 tot 26 april 2024, Spazio delle Culture - MUDEC, Museo delle Culture, via Tortona 56, Milaan 

Ter gelegenheid van de Milan Design Week presenteert Levi's® een showcase van archief-items in het MUDEC - Museum of Culture in Milaan onder de titel Icons, Innovations & Firsts: Stories of Heritage and Progress From the Levi’s® Archives. De tentoonstelling, samengesteld door Tracey Panek, historicus bij Levi's®, toont kledingstukken uit de Levi's® Archives en is een verkenning van de rijke en legendarische geschiedenis van het merk, met aandacht voor de evolutie en impact van de moderne blauwe spijkerbroek sinds de uitvinding in 1873. 

Van "Iconen", zoals Steve Jobs en Albert Einstein die door de jaren heen Levi's® kleding hebben gedragen, tot "Innovaties" die het merk Levi's® heeft voortgebracht, zoals het Levi's® truckerjack met Jacquard van Google, een van de eerste kledingstukken met draagbare technologie, plus een blik op Levi's® "Firsts" zoals de iconische originele blauwe spijkerbroek voor mannen en later voor vrouwen. ​ 

Tracey Panek, Levi's® Historicus en co-curator van de tentoonstelling: "Het is fantastisch om de impact van Levi's® op design en cultuur in de afgelopen 150 jaar te vieren en om dat te doen in een instituut als MUDEC, met zijn indrukwekkende reputatie, is ongelooflijk symbolisch. De opening van de tentoonstelling tijdens de Milan Design Week, een van de grootste evenementen in de designwereld, maakt het nog betekenisvoller.

De tentoonstelling loopt van 5 tot 26 april 2024 in de Spazio delle Culture, MUDEC - Museum van Cultuur in Milaan. Bezoekers worden uitgenodigd om zich onder te dompelen in een collectie kledingstukken uit de Levi's® Archives en een reis te maken langs iconen, innovaties en primeurs. 


Beelden Icons Re/Outfitted

Beelden Levi’s® Archives

@levis

www.levi.com


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Levi's

Over het merk Levi’s®

Levi's® staat voor een klassieke Amerikaanse stijl en moeiteloze cool. Sinds hun uitvinding door Levi Strauss & Co. in 1873 zijn Levi's® jeans uitgegroeid tot een van de meest herkenbare kledingstukken ter wereld. Al generaties lang spreken ze tot de verbeelding en kunnen ze rekenen op een trouw publiek. Vandaag blijft het aanbod van Levi's® zich ontwikkelen dankzij een niet-aflatende pioniers- en innovatiegeest die in de kledingsector zijn gelijke niet kent. Ons toonaangevende gamma denim en de accessoires zijn verkrijgbaar in meer dan 110 landen, waardoor mensen wereldwijd hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Ga voor meer informatie over het merk Levi’s®, producten en winkels naar levi.com.

 

Over Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co. is een van ‘s werelds grootste bedrijven op het vlak van merkkleding en marktleider in denim. Het bedrijf ontwerpt en commercialiseert jeans, casual kleding en bijpassende accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen onder de merknamen Levi's®, Dockers®, Levi Strauss Signature ™ en Beyond Yoga®. De producten worden in meer dan 110 landen verkocht door een combinatie van ketens, grootwarenhuizen en websites en zijn wereldwijd aanwezig in ongeveer 3200 specifieke merkenshops en shop-in-shops. In 2023 boekte Levi Strauss & Co.'s een netto omzet van 6,2 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar http://levistrauss.com, en voor informatie en nieuws over het bedrijf naar  http://investors.levistrauss.com.

Neem contact op met

www.levi.com